6 Mayıs 2012 Pazar

Ronin (1998)


Feodal Japonya'da,savaşçı sınıfı Samuraylar efendilerini hayatları pahasına korumaya yemin ettiler.Efendisi öldürülen Samuraylar utanç içinde kaldılar,paralı askerlik ve haydutluk gibi işler arayarak ülkeyi dolaşmak zorunda kaldılar.Efendisiz Samuraylar artık Samuray sayılmıyorlardı,bu adamlara başka bir,isim verildi:RONIN!
Filmin başlangıcında aynen bu tanım yapılıyor.Konuya gelecek olursak bi kaç ajanın para karşılığında görev yapması söz konusu.Bu ajanlara Ronin deniliyor.Deirdre(Natascha McElhone)isimli kadın bu ajanları toplar ve yapacakları görevleri söyler.Asıl patronunu söylemez sizin patronunuz benim bana çalışıyorsunuz gibisinden,sürekli kime çalışıyoruz diyen Sam(Robert De Niro)'e cevap verir.Görevin amacı bir kasayı ele geçirmektir.Fakat bu kasa için Ruslarda işin içine girince işler karışır.Bol bol aksiyon dolu sahneler istiyorsanız durmanız bile hata derim,çünkü  aksiyonseverler için çok tatmin edici bir film.
   Şüphesiz kadrosuyla dikkat çeken filmlerden.Robert De Niro ve Jean Reno başrollerde.Yönetmenliğini John Frankenheimer,Senaristliği J.D. Zeik üstleniyor.
All good things come to those who wait. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder